Стиктал®

Стиктал® е екологичен продукт, синтезиран от компоненти с природен произход. Не съдържа пестициди.

Stiktal

ОВОЩАРСКА
ЗАМАЗКА

СЪХРАНЕНИЕ:
При температура
от 5 до 30°С.
Да се пази от замръзване и пряка слънчева светлина!

Предназначение

Стиктал® запечатва всички видове външни рани по овощни, горски и паркови
дървета и декоративни храсти. Блокира достъпа на инсекти и причинители на
болести до наранените участъци. Спомага за по-бързото и качествено заздравяване на раните. Екологичен продукт, несъдържащ пестицид.

ПРИЛОЖЕНИЕ:

Стиктал® се използва за защита на нанесени рани по дървесните видове от резитба, присаждания, измръзване, градушки, поражения от гризачи и др. Стиктал® е подходящ за употреба както при овощни и паркови дървета, така и при горски видове и декоративни храсти.

Състав

Балансирана композиция от колофон, парафин, минерално масло, етерично масло и други компоненти с природен произход.

НАЧИН НА УПОТРЕБА

Стиктал® е продукт с пастообразна конси­стен­ция, което позволява лесно и удобно да бъде нанасян с шпатула върху наранените растителни тъкани. Еластичния пласт с дебелина 2-3 мм запечатва раните и спира навлизането на влага, причинители на болести и инсекти в тези участъци.
Замазката остава непроменена за дълъг период от време, след което при процеса на зарастване тя постепенно се разкъсва и тъканта възстановява първоначалната си цялост.
Стиктал® запазва работния си вискозитет и при по-високи температури (не се втечнява), което позволява да се прилага както по време на покой, така и през вегетацията на дърветата.

ТОКСИЧНОСТ

Стиктал® не съдържа токсични вещества в състава си, което го прави напълно безопасен за околната среда и хората, работещи с него.

Стиктал® е регистриран и разрешен за употреба от МЗ с Протокол (писмо) №47-22-ХТ 308.
Стиктал® е запазена търговска марка на AGRIFLOR Ltd.

Каталог на продуктите